Júl 30 2020

Nyári diákmunkát és közösségi szolgálatot teljesítettek szövetségünknél

2020. július hónapban nyári diákmunka keretein belül végzett munkát szövetségünknél Bajzáth Róbert Dávid és Sáfrányos Márk. A diákok korábban szövetségünk ifjúsági tagozatának is tagjai voltak, így egyértelmű volt számukra, hogy a nyári munka idején szövetségünknél végezzenek munkát. A fiatalok elvégezték a szövetség kezelésében lévő raktárak leltározását, továbbá a faliújság tartalmának frissítését.

 

Elmondták, hogy amennyiben jövőre is lehetőségük lesz rá szívesen töltenék végeznék szövetségünknél a nyári munkát.

Júl 29 2020

Megjelent a DAREnet projekt különszám

A Magyar Polgári Védelmi Szövetség részvételével már évek óta zajló DAnube river region Resilience Exhange network, (a Duna folyó régió ellenálló képesség tudásanyag-csere), röviden DAREnet EU-s Projekt az Európai Unió Duna folyó régiójában különböző tudományágakban támogatja az árvízvédekezésben résztvevő szervezeteket és szakembereket, hogy elmélyítsék, bővítsék kutatási, fejlesztési és innovációs együttműködésüket.

A Magyar Polgári Védelmi Szövetség közreműködésével eddig is jelentős erőfeszítések történtek a DAREnet projektben a hazai önkéntes hálózati lehetőségek, a humán erőforrás, a kiképzés, felkészítés és a lakosság tájékoztatás módszereinek fejlesztésében, az önkéntes művelet támogató kapacitások felmérésében, eredménytermékek publikációs lehetőségeiben.

A megújult Polgári Védelmi Szemle külön kiadványa három fő gondolatkör publikációinak ad megjelenési lehetőséget. Egyrészt a DAREnet projekt kutató munkájának tudományos termékei, másrészt a Magyar Polgári Védelmi Szövetség székhelyén több társszervvel együtt a Magyar Tudomány Ünnepe jegyében Magyarország NATO tagságának 20., a Genfi Egyezmények ratifikálásának 30. évfordulója alkalmából szervezett tudományos konferencia  előadásai, harmadrészt pedig az MPVSZ tudományszervező munkája során meghirdetett publikálási lehetőségre beküldött lektorált írásművek töltik meg a folyóiratot, biztosítva a polgári védelem általános témaköréhez kapcsolódva is annak strukturált sokszínűségét.

 

Tóth Zsolt, szövetségünk alelnöke is hozzájárult a projekt sikeréhez az alábbi című cikkel: “CODE VDIC, az Önkéntes Katasztrófavédelmi Beavatkozó Kapacitás Együttes Fejlesztése project,mint a rugalmas válaszreagálás fejlesztés eszköze”

A különszám elérhető: http://www.mpvsz.hu/letoltes/document/download.php?id=298-pvszemle-xiii-evf-darenet-kulonszam-2020

Júl 27 2020

Tájékoztató önkéntes tűzoltó egyesület létrehozásáról

Bózsva Község Önkormányzata részéről felmerült, hogy önkéntes tűzoltó egyesületet szeretnének létrehozni a településen. 2020. július 26-án lakossági tájékoztatásra került sor Bózsva településen. A tájékoztatás során az önkéntes tűzoltó egyesület létrehozásáról és működéséről hallhattak hasznos információkat a résztvevők. A tájékoztatást Iglai Lajos nyá. r. alezredes, a sátoraljaújhelyi járás polgárőr koordinátora és Tóth Zsolt tűzoltó alezredes, sátoraljaújhelyi katasztrófavédelmi megbízott tartották.

Júl 03 2020

Air-soft lövészet Alsóbereckiben

2020. július 3-án az Alsóbereckiben megrendezésre kerülő napközis táborban a tábor szervezőinek kérésére air-soft lövészetet rendeztünk. A lövészet megszervezésében és lebonyolításában Tóth Zsolt alelnök, és Bányácski Árpád elnökségi tag vett részt. A gyerekek nagy érdeklődést mutattak a lövészet iránt, melynek köszönhetően sikerült a lövészeti sportágat tovább népszerűsítenünk.

jún 30 2020

Viharkár

Az elmúlt időszakban bekövetkező szélsőséges időjárási viszonyok városunkat sem kerülték el. Júniusba egy, a Bocskai utcában található lakóingatlan tetőszerkezetében okozott jelentős károkat a vihar. A szélvihar okozta károk helyreállításában Szövetségünk is segítséget nyújtott.

jún 26 2020

Új járművekkel bővült szövetségünk

2020. júniusában a HUSKROUA – CODE VDIC, határon átnyúló pályázatnak köszönhetően egy Opel Zafira Life 9 személyes kisbusszal és egy Mitsubishi Outlander hybrid hajtású gépjárművel bővült szövetségünk járműparkja.

jún 26 2020

Air-soft lőgyakorlat rendészeti őr tanulóknak

Szövetségünk alelnöke, Tóth Zsolt és elnökségi tagja, Bányácski Árpád a SZSZC Sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája rendészeti őr szakos tanulók részére a nyári szakmai gyakorlat keretein belül air-sof lövészetet tartott 2020. június hónapban 4 alkalommal. A tanulók a baleset védelmi oktatás után megismerkedtek az air-soft fegyverekkel, elsajátították azok használatát, majd lövészeti verseny keretein belül próbára tehették tudásukat. A lövészetek remek hangulatban teltek, melyek során sikerült a lövészeti sportágat tovább népszerűsítenie Szövetségünknek.

jún 24 2020

Air-soft lövészet a nyári táborban

A sátoraljaújhelyi Magyar-Szlovák Két Tanítási Nyelvű Nemzetiségi Általános Iskola és Kollégium igazgatónője 2020. júniusában air-soft lövészeti verseny megszervezésében és lebonyolításában való közreműködésünket kérte. A felkérésnek örömmel tettünk eleget és 2020. június 23-án, Alsóbereckiben a napközis táborban résztvevő tanulók részére air-soft lövészetet rendeztünk.

Régebbi bejegyzések «