jún 06 2018

Polgári védelmi szakkiképzés Pusztafalun

 

 

 

 

 

Szövetségünk továbbra is segíti a térségünkben a polgári védelmi felkészítéseket. Ezúttal 2018. június 05-én Pusztafalu településen a köteles polgári védelmi szervezet szakkiképzésre került sor. A szakmai napot Takács Viktor, Pusztafalu polgármestere nyitotta meg, a felkészítést Tóth Zsolt tűzoltó alezredes katasztrófavédelmi megbízott tartotta, mely a többek között az alábbiakat tartalmazta:

 

 

 • a veszélyeztető tényezők ismerete, kiemelten a helyi sajátosságokra,
 • a polgári védelmi szervezetek megalakítása, alkalmazása,
 • lakosságvédelmi feladatok, kitelepítés, kimenekítés, befogadás, elzárkózás,
 • az egyéni védőeszköz használatának szabályai,
 • a kitelepítés, kimenekítés, befogadás végrehajtásának feladatai, szükséges tervezési, szervezési feladatok,
 • logisztikai támogatási ismeretek, tervezés, polgári védelmi szervezetek anyagi-technikai feltételeinek biztosítása,

 

 

jún 05 2018

Gyűjtsünk szelektíven

 

Szövetségünk az elmúlt időszakban több alkalommal is foglalkozott a környezetvédelemmel, így több esetben csatlakoztunk a „TeSzedd” országos hulladékgyűjtési akcióhoz, „Fenntartható fejlődés” címmel előadást szerveztük a Sátoraljaújhelyi Városi Könyvtárban. Alapszabályunkban vállaltuk közreműködésünket a környezetvédelemmel kapcsolatos célkitűzések megvalósításában.

Erre alapozva nyújtottunk be szakmai programot a Földművelésügyi Minisztérium (FM-LSZF/2018-01) a hazai hulladékgazdálkodással kapcsolatos lakossági szemléletformálásra kiírt pályázatára.

Célunk, hogy térségünkben a lakosság teljes körében népszerűsítsük a szelektív hulladékgyűjtés fontosságát, ezáltal szeretnénk elérni, hogy a lakosság szemlélete megváltozzon és tudatosabban gyűjtsék a jövőben a hulladékot. A programtervben törekedtünk az önkéntes munkára és tevékenységre, megvalósítása esetén számítunk a szövetségünk ifjúsági tagozatára is.

 

 

jún 04 2018

Közreműködés polgári védelmi szervezet felkészítésében

 

A Sátoraljaújhelyi Járás Helyi Védelmi Bizottsága illetékességi területéhez tartózó Füzérkomlós település polgári védelmi szervezet felkészítését segítette szövetségünk 2018. május 30-án. A felkészítést Tóth Zsolt tűzoltó alezredes és Somogyi Tamás tűzoltó zászlós katasztrófavédelmi megbízottak tartották.

A felkészítés témakörei a következők voltak: a veszélyeztető tényezők ismerete, a polgári védelmi szervezetek megalakítása, alkalmazása, lakosságvédelmi feladatok, kitelepítés, kimenekítés, befogadás, elzárkózás, az egyéni védőeszköz használatának szabályai, a riasztás végrehajtásának szabályai a polgári védelmi szervezetek és a lakosság körében, a kitelepítés, kimenekítés, befogadás végrehajtásának feladatai, logisztikai támogatási ismeretek, tervezés, polgári védelmi szervezetek anyagi-technikai feltételeinek biztosítása.

 

 

 

máj 24 2018

Szlovákiában versenyeztek a sátoraljaújhelyi diákok

 

 

 

 

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság képviseletében a Sátoraljaújhelyi Petőfi Sándor Református Általános Iskola tanulói 2018. május 22-én Szlovákiában (Kassán) vettek részt a Fiatal Életmentők Polgári Védelmi ifjúsági verseny kerületi fordulóján.  A tanulókat Tóth Zsolt alelnök és Mészáros Csaba igazgató kísérte. A versenyzőket és a magyar delegációt a megnyitón Ing. Jozef Lazár Kassa Járási Hivatal elöljárója és Ing. Dávid Mrukvia a Kassa Járási Hivatal Válságkezelési Szakágvezetője köszöntötte. A verseny során a tanulók számot adtak elméleti,  elsősegély-nyújtási, lakosságvédelmi, tájékozódási, tűzoltási ismereteikből, valamint légpuska lövészetből, melyet a magyar csapatnak kisebb nehézségek árán sikeresen leküzdenie. A magyar csapat az eredményhirdetés során különdíjban részesült.

A vendéglátók a versenyt követően a magyar delegáció részére a kassai Botanikus-kertben látogatást majd fagylaltozást szervezett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

máj 16 2018

1. Városi légpuska lőbajnokság Sátoraljaújhelyben

 

 

 

A Zemplén Térségi Katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség és a Sátoraljaújhely Város Önkormányzata 2018. május 16-án légpuska lőbajnokságot szervezett a sátoraljaújhelyi Jelenek úti városi lőtéren.

Az esős idő ellenére lelkesen érkeztek a versenyzők a helyszínre, ahol a rendezők már várták őket. A regisztrációt követően a versenynapról eligazítást és balesetvédelmi oktatást hallgattak meg a jelen lévők.

A hivatalos versenyt Dankó Dénes Sátoraljaújhely város alpolgármestere és Tóth Zsolt a Zemplén Térségi Katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség alelnöke nyitotta meg.

Köszöntőjükben kihangsúlyozták a lövészeti sportág újraélesztését városunkban és azt, hogy a szövetség tagja a Honvédelmi Sportszövetség lövészeti szakágának, mely remélhetőleg egy új utat jelent.

Ezt követően a versenyzőké lett a főszerep. Elsőként a felnőtt férfi csapatok vették birtokukba a lőállásokat, majd őket követték a hölgyek csapata és végül a fiatalok bizonyíthattak lövészeti tudásukról.

 A kiértékelést követően az elismeréseket Dankó Dénes alpolgármester és Tóth Zsolt alelnök adta át:

A lőbajnokság végeredményei

 Csapat helyezések:

 1. Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön csapata
 2. Sátoraljaújhely Város Önkormányzata csapata
 3. Zemplén Térségi Katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség 1. csapata
 4. Zemplén Térségi Katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség 2. csapata
 5. Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság csapata
 6. Sátoraljaújhelyi Járási Hivatal férfi csapata
 7. István Katolikus Szakgimnázium és Gimnázium Sátoraljaújhely „Sólyomszem” csapata
 8. István Katolikus Szakgimnázium és Gimnázium Sátoraljaújhely „Vízipisztoly” csapata
 9. István Katolikus Szakgimnázium és Gimnázium Sátoraljaújhely „Berecki” csapata

Csapat női:

 1. Sátoraljaújhelyi Járási Hivatal női csapata

 Egyéni férfi:

 1. Tóth Zsolt
 2. Dankó János
 3. Pusztai László

Egyéni női:

 1. Nagy Zsuzsa
 2. Csiziné dr. Urbán Melinda
 3. Matyi Lászlóné

Csapat ifjúsági:

 1. SZSZC Sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Gimnáziuma, Szakgimnázium és

Szakközépiskola csapata

2. SZSZC Sátoraljaújhelyi Trefort Ágoston Szakgimnázium és Szakközépiskola csapata

3. Sátoraljaújhelyi Petőfi Sándor Református Általános Iskola csapata

Egyéni ifjúsági:

 1. Polincsár Martin
 2. Varga Zoltán
 3. Kaskó Olivér

 Ezúton köszönjük meg a szövetség tagjainak, a versenyzőknek és támogatóinknak, hogy hozzájárultak a rendezvény sikeres lebonyolításához.

A rendezvény támogatta:

 •  Sátoraljaújhely Város Önkormányzata
 • Sátoraljaújhely Városellátó Szervezet
 • Zempléni Építő és Gépészeti
 • Sátoraljaújhely Fegyház és Börtön
 • Zemplén Térségi Katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Régebbi bejegyzések «