jan 13 2020

Megemlékezés a Don-kanyari hősök tiszteletére

2020. január 10-én Sátoraljaújhelyben, az Áldozatok és Hősök emlékművénél megemlékeztünk a magyar Hősökről, akik a Hazáért estek el.

Az ünnepi műsort a SzSzC Sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskola tanulói adták.

A megemlékezés ünnepi szónoka Kiss István, a Zemplén Térségi Katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség tagja volt.

A díszőrséget a Magyar Királyi Honvéd 10. Határvadász Hagyományőrző Zászlóalj adta.

Az emléklángot Kracson Norbert, Sátoraljaújhely Város Önkormányzata Idegenforgalmi és környezetvédelmi bizottságának elnöke gyújtja meg.

Az elhunytak lelki üdvéért Hajdú Miklós róm. kat. börtönlelkész mondott imát.

Mély főhajtással emlékeztünk a magyar Hősökre, akik bátorsággal, hősiességgel és helytállással teljesítették feladatukat.

 

A megemlékezés a Sátoraljaújhelyi Városvédő és Szépítő Egyesület, a Zemplén Térségi Katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség, valamint az Eötvös József Börtönügyi Egyesület közös szervezésében valósult meg.

jan 07 2020

Meghívó

dec 25 2019

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet kívánunk

dec 20 2019

Tisztújító közgyűlést tartottunk

 

Tisztújító közgyűlést tartott szövetségünk 2019. december 19-én Sátoraljaújhely Csillagfény Panzió és Étterem különtermében. A rendezvény Kohánka István nyá. mk. pv ezredes, elnök köszöntő gondolataival kezdődött, majd dr. habil Endrődi István nyá. tűzoltó ezredes, a Magyar Polgári Védelmi Szövetség elnöke szólt a jelenlévőkhöz. Elismerően szólt a szervezetünk által végzett tevékenységekről, kiemelte a térségben végzett ifjúsági és felnőtt korosztályban folytatott felkészítő és a hagyományápolás területén megvalósított programjainkat.

A közgyűlés tagfelvételi kérelem elfogadásával, a szövetség módosított Szervezeti és Működési Szabályzatának megtárgyalásával és közgyűlési elfogadásával folytatódott.

Az elfogadott napirend alapján ezt követően rövid visszatekintést és tájékoztatást hallottak a jelenlévők Kohánka István elnöktől, majd a következő 5 évre szóló tisztségviselők megválasztása következett. A Jelölőbizottság elnökének tájékoztatója alapján elnöki, alelnöki, titkári, elnökségi és felügyelő bizottsági tagokra egy-egy javaslat érkezett, melyeket név szerinti ismertetést követően a közgyűlés egyhangúlag elfogadott. Ezek alapján a következő 5 évre elfogadott tisztségviselők: Kohánka István elnök, Tóth Zsolt alelnök, Gaál Imre szakmai titkár, Bányácski Árpád és Mészáros Csaba elnökségi tagok, Pusztai László felügyelő bizottsági elnök, Kaibás László és Nagy Zoltán felügyelő bizottsági tagok.

A közgyűlés kötetlen baráti beszélgetéssel zárult.

dec 20 2019

Nemzetiségi Önkormányzatok XXV. Jubileumi Interetnikus Találkozója

2019. december 19-én, a Sátoraljaújhelyi Polgármesteri Hivatal Dísztermében került megrendezésre a Nemzetiségi Önkormányzatok XXV. Jubileumi Interetnikus Találkozója. A regisztrációt követően Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely Város polgármestere köszöntötte a megjelent vendégeket. A köszöntést követően a Harlicky Iskola Vegyes Kórus „Ó áldott hír” című kulturális műsorát láthatták a jelenlévők.

 

Ezt követően „Nemzetiségi Önkormányzatok – lehetőség és felelősség”  című előadást és a nemzetiségpolitika aktualitásairól  hallhattak előadást a jelenlévők.

Az előadásokat szünet követte, majd az emődi Polska Drenka Hagyományőrző Együttes kulturális műsora volt látható. „10 éves az Országos Nemzetiségi Önkormányzatok Szövetsége” címmel Hollerné Racskó Erzsébet, az Országos Szlovák Nemzetiségi Önkormányzatok Szövetségének elnöke tartott előadást.

Az előadást konzultáció, majd nemzetiségi ételek kóstolása követte.

Régebbi bejegyzések «