nov 06 2019

Dr. Nagy-Bozsoky József Emlékére

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hősöknek, napjánál,

Radványban, – templomnál,

Kopjafa mellett

Őrt állót pillanták.

Láttál már kősziklát?

„Kövültet ”.. keményet!

Példát és kitartást,

Csak tőle remélhetsz.

 

Ép ész és ép lélek,

Példakép… eleven,

Tanulhatsz, meríthetsz,

Tudása végtelen.

 

Szigor vagy,.. teremtő,

Lélekben, serkentő…

Jelenés, lelkemben..

Szavad is rettentő.

 

Áhítat, formálás

Tanítás, okítás,

Tőled jött szavaid,

Röpít az égen át.

Orvosként, cserkészként

Vitézként alkottál

Versben vagy esszében ,

Népedért kiálltál.

 

Testedben elfogytál,

Nem féltél, kiálltál,

Szavakban pengeként,

A világgal harcoltál.

 

Maradj velünk kérlek,

Nagy-Bozsoky József,

Idősként, öregként,

Az Istenre kérlek!

 

Testedben elfogytál,

Nem féltél, kiálltál,

Szavakban pengeként,

A világgal harcoltál.

 

Szerző: Pandák Pál

okt 28 2019

Megemlékezés az I. és II. Világháborúban hősi halált halt magyar és idegen nemzetiségű katonákról

2019. október 25-én 10 órától került sor az I. és II. Világháborúban hősi halált halt magyar és idegen nemzetiségű katonák tiszteletére tartott megemlékezésre a Sátoraljaújhelyi Köztemetőben lévő Hősök Temetőjében.

A megemlékezés szervezésében közreműködött a Sátoraljaújhelyi Városvédő és Szépítő Egyesület, a Zemplén Térségi Katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség, valamint az Eötvös József Klub Börtönügyi Egyesület is. A megemlékezést Godzsák Attila történész tartotta.

A katonák lelki üdvéért imát mondott Hajdú Miklós bv. lelkész.
A megemlékezésben közreműködtek a Szerencsi Szakképzési Centrum Sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája tanulói. Felkészítő tanáruk Pudlajner Nóra volt.

A rendezvény végén a kegyelet virágait és gyertyáit a megemlékezők az egész város lakossága nevében helyezték el.

okt 28 2019

Önkéntesség helyi kapacitásfejlesztése

2019. október 18-án Felsőregmec településen, 2019. október 25-én pedig a Sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában került sor a Nemzeti Együttműködési Alap támogatása keretén belül megvalósuló Önkéntesség helyi kapacitásfejlesztése – munkaműhely és gyakorlat lakosságfelkészítésre. Az elméleti felkészítés során a résztvevő lakosok megismerhették az őket közvetetten fenyegető-, valamint a mindennapi életük során felmerülő veszélyeket, a gyakorlati felkészítés során pedig árvízvédelmi ismeretekkel gazdagodhattak. A program célja az önkéntesek számának növelése és az önkéntes munka népszerűsítése volt.

A program segítségével az önkéntesség népszerűbbé válik a fiatalság körében, ezáltal a jövőben még több fiatal fog önkéntes munkát vállalni térségünkben, mellyel motiválni tudják a környezetükben élőket is erre a munkára. A felkészítés eredményének tudható be, hogy a résztvevő lakosság egy esetleges katasztrófahelyzet során az itt megszerzett tudást kamatoztatni tudja.

okt 18 2019

Megemlékezés az I. és II. Világháborúban hősi halált halt magyar és idegen nemzetiségű katonákról

okt 17 2019

Ismét jól szerepeltek a fiataljaink

Az Encsi Katasztrófavédelmi Kirendeltségen került megrendezésre az Abaúj Tűzvédelméért Alapítvány szervezésében a Diák Tűzoltó Verseny 2019. október 16-án.

A kirendeltséghez tartozó hat járásból meghívásos alapon vettek részt az általános és középiskolás versenyzők. A sátoraljaújhelyi járást általános iskolai kategóriában a Petőfi Sándor Református Általános Iskola, középiskolai kategóriában a Zemplén Térségi Katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség ifjúsági tagozata képviselte.

A verseny folyamán elméleti és gyakorlati állomások várták a fiataljainkat. A sok éves tapasztalat és felkészülés meghozta az eredményét, hiszen általános iskolai kategóriában a Petőfi Sándor Református Általános Iskola első helyen, középiskolai kategóriában a Zemplén Térségi Katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség ifjúsági tagozata második helyen végzett.

Gratulálunk az eredményükhöz, és büszkék vagyunk a versenyzőinkre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Régebbi bejegyzések «