Júl 08 2019

XXII. Bodrogközi Napok 2019 – Pácin

Hagyományőrző és szórakoztató programokkal várta Pácin községben a látogatókat július első hétvégéjén, 2019. július 6-7-én a Bodrogközi Napok nevezetű rendezvény, a bodrogközi települések fesztiváljára.

Július 6-án 14:30 órakor ünnepélyes megnyitó keretében amatőr művészeti csoportok fellépése volt látható.

Ugyan ezen a napon 14 óra és 17 óra között a MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 4. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Irodája tartott katonai toborzást és fegyverbemutatót.

A nap hátralévő részében zenés, interaktív gyerekműsor, tánc show, bábszínház, élő koncert és végül tűzijáték várta a látogatókat.

Július 7-én Istentiszteletre, majd ezt követően a Barati Attila Emléktornára került sor a VII. Magyar Médiaválogatott részvételével.

A rendezvény sikeres lebonyolítását szövetségünk saját eszközeivel segítette.

 

jún 24 2019

XVII. Nemzetközi Vad- és Halételfőző Verseny és Térségi Vadásznap

2019. június 22-én került megrendezésre a térség legnagyobb gasztronómiai-kulturális rendezvénye, a XVII. Nemzetközi Vad- és Halételfőző Verseny és Térségi Vadásznap Sátoraljaújhely-Széphalomban, a Kossuth-kertben.

A résztvevők vadász, amatőr, történelmi vad- és halétel, halétel, szakács, pörkölt kategóriákban indulhattak a versenyen.

A rendezvényre kilátogatókat egyéb programok is fogadták a napsorán, többek között mazsorett táncbemutató, favágó verseny, katonai bemutató, solymász bemutató, showműsorok, koncertek, tombolasorsolás, katonai toborzás, íjászat, természetfotó kiállítás, csúszda, póni lovaglás.

A rendezvény sikeres lebonyolítását szövetségünk saját eszközeivel segítette.

jún 19 2019

Jó ütemben halad az I. Világháborús emlékművek felújítása

A „Tisztelgés a Hősök előtt” címmel elnyert konzorciumi pályázatunk során felújítandó emlékművek felújítása jó ütemben, a tervezettek szerint halad.

A pályázatnak köszönhetően járásunk 18 településén 4 emléktábla és 17 emlékmű újul meg.

 

A programot az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság támogatja

jún 11 2019

Városi Ifjúsági Lőbajnokság Sátoraljaújhelyben

A Zemplén Térségi Katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség és Sátoraljaújhely Város Önkormányzata 2019. június 7-én lőbajnokságot szervezett ifjúsági korosztályban a sátoraljaújhelyi Jelenek úti városi lőtéren.

Idén a tavalyi esős idő ellentéte fogadta a lelkes versenyzőket. A megnyitót követően a versenynapról eligazítást és balesetvédelmi oktatást hallgattak meg a jelenlévők. A hivatalos versenyt Tóth Zsolt, a Zemplén Térségi Katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség alelnöke nyitotta meg. Köszöntőjében kihangsúlyozta a lövészeti sportág újraélesztését városunkban, valamint azt, hogy ebben ifjúságnak kiemelt szerepe van. A megnyitón jelen volt Tóthné dr. Galambos Andrea, a Sátoraljaújhelyi Járási Hivatal vezetője is.

Ezt követően a versenyzőké lett a főszerep, akik általános iskolai és középiskolai korosztályban bizonyíthatták lövészeti tudásukat.

A kiértékelést követően az elismeréseket Tóth Zsolt alelnök, Somogyi Tamás és Pusztai László szövetségünk tagjai adták át.

 

A lőbajnokság végeredményei a következők lettek:

Általános iskolai korosztály:

 1. helyezett: Petőfi Sándor Református Általános Iskola 1. számú csapata
 2. helyezett: Petőfi Sándor Református Általános Iskola 2. számú csapata
 3. helyezett: Kazinczy Ferenc Általános Iskola Jókai Mór Tagintézménye „ATOM” nevezetű csapata

Középiskolai korosztály:

 1. helyezett: SZSZC Sátoraljaújhelyi Trefort Ágoston Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája
 2. helyezett: SZSZC Sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Rendészeti őr 4. számú csapata
 3. helyezett: SZSZC Sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Rendészeti őr 5. számú csapata

Egyéni kategória általános iskolai korosztályban:

 1. helyezett: Timkó Bence
 2. helyezett: Leskó Márk
 3. helyezett: Danyi Anna

Egyéni kategória középiskolai korosztályban:

 1. helyezett: Magyar Márk
 2. helyezett: Dancs Dominik
 3. helyezett: Szabó Ádám

Ezúton köszönjük meg Sátoraljaújhely Város Önkormányzatának, a szövetség tagjainak, a versenyzőknek és támogatóinknak, hogy hozzájárultak a rendezvény sikeres lebonyolításához.

máj 31 2019

Meghívó – Városi Légpuska Lőbajnokság

Régebbi bejegyzések «