jún 14 2021

Air-soft lövészet a Kossuth Gimnáziumban

Szövetségünk felkérést kapott air-soft lövészet megszervezésére és lebonyolítására a Sátoraljaújhelyi Szerencsi Szakképzési Centrum Sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium által szervezett táborba. A felkérésnek eleget téve 2021. június 11-én szövetségünk munkatársai lövészeti bemutatót és lövészeti lehetőséget biztosítottak a táborban résztvevő diákok számára. A diákoknak lehetőségük volt air-soft pisztollyal és puskával is lőniük. A program rendkívül népszerű volt a jelen lévő diákok körében.

 

jún 02 2021

Air-soft lőgyakorlat rendészeti őr tanulóknak

Szövetségünk elnökségi tagja, Bányácski Árpád a SZSZC Sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium rendészeti őr szakos tanulók részére 2021. június 1-én air-soft lövészetet tartott. A tanulók a baleset védelmi oktatás után megismerkedtek az air-soft fegyverekkel, elsajátították azok használatát, majd lövészeti verseny keretein belül próbára tehették tudásukat. A lövészet remek hangulatban telt, melyek során sikerült a lövészeti sportágat tovább népszerűsítenie Szövetségünknek.

jún 01 2021

Szakmai nap a Kossuth Gimnáziumban

2021. május 29-én a Sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium szakmai napot tartott, melyen szövetségünk is jelen volt több tagjával. A szakmai napon több rendvédelmi szerv is képviselte magát (rendőrség, honvédség, katasztrófavédelem), valamint az Országos Mentőszolgálat munkatársai is megjelentek. A szakmai napon szövetségünk tagjai air-soft lövészetet tartottak, melyre rendkívül nagy érdeklődés mutatkozott a diákok részéről.

 

A programon olyan díszvendégek is tiszteletüket tették, mint Csuri Ferenc paralimpikon úszó, Dr. Faragó Tamás vízilabdázó, és Jónyer István asztaliteniszező.

máj 28 2021

Magyar Hősök Emléknapja

2021. május 30-án, május utolsó vasárnapján került sor a már hagyományosan megrendezésre kerülő Magyar Hősök Emlékünnepére.

E napon azokra a magyar katonákra és civilekre emlékezünk, akik az életüket áldozták Magyarország szabadságáért, függetlenségéért és fennmaradásáért.

Idén a járványügyi helyzetre való tekintettel kis létszámú megemlékezésre került sor a sátoraljaújhelyi Hősök Temetőjében.
A koszorúzással egybekötött megemlékezésen Sátoraljaújhely Város Önkormányzata részéről Dankó Dénes alpolgármester Úr, a Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön részéről Sáfrányos Krisztián őrnagy Úr, a Városvédő és Szépítő Egyesület részéről Kababik Edina, szövetségünk részéről pedig Tóth Zsolt alelnök helyezett el koszorút az emlékműnél a temetőben nyugvó hősök tiszteletére.

 

 

EMLÉKEZZÜNK A MAGYAR HŐSÖKRE!

Sírok, hantok

Hősök, sírok, horpadt hantok;
Málló betonkeresztek,
Korhadt, porló fejfák,
Föld, melyet szentelt véretek.
Rajta szegett fejjel botladozok,
Mint szimpla, földi halandó…

Vajon mit adhatnék néktek?
Főhajtás, tisztelet, lobogó fáklya?
Mert szótáramban nincs rá szó,
Hogy rekviemet, dicshimnuszt
Regéljek, hisz hazáért adtátok
Hősként, apai, s fiúi véretek.

A JÓISTEN ÁLDÁSÁVAL, BÉKE VÉLETEK!

máj 14 2021

Új tagokkal bővült szövetségünk

Lezárult az ülés tartása nélküli közgyűlés időszaka. A regisztrált 29 tag mindegyike leadta elektronikus szavazatát. Az előterjesztett napirendi pont alapján négy új jelentkező kérelmét bíráltuk egy pozitívan, melynek köszönhetően szövetségünk négy új tagokkal bővült.

A jövőben számítunk az új tagokra is a közhasznú és szakmai tevékenységeinkben egyaránt.

ápr 29 2021

Országos Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny Vándorserlege

A tavalyi évhez hasonlóan a koronavírus okozta járványhelyzet miatt sajnos idén is elhalasztásra került a 2021. évi Országos Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny.

Szövetségünk általános- és középiskolás korcsoportú versenyzői ugyanakkor abban a szerencsés helyzetben lehetnek, hogy immáron 3. éve őrzik a 2018-as versenyen elnyert vándorserleget, mellyel történelmet írtak. 2018. április 21-én az Országos Katasztrófavédelmi Ifjúsági Versenyen a sátoraljaújhelyi diákok történelmet írva általános- és középiskolás kategóriában I. helyezést értek el. Ugyanilyen szép eredményt sikerült 2019. április 27-én is elérni. Így Sátoraljaújhely városában büszkén őrizzük 2018. áprilisa óta az általános- és középiskola győztes csapatainak vándorserlegét.

ápr 26 2021

Ülés tartása nélküli döntéshozatal

A koronavírus miatt kialakult pandémiás helyzetben a jogszabály szerint a civil szervezetnek nincs lehetőségük a közgyűléseik személyes megtartására, így azt online formában, az interneten kell lebonyolítaniuk.
Ennek eleget téve szövetségünk ezen időszakban tartja meg online az elnökségi ülést, majd ezt követően közgyűlést, melyen az előre regisztrált tagoknak egy online felületen van lehetőségük leadni szavazataikat a napirendi pontokra.

ápr 03 2021

Kellemes húsvéti ünnepeket!

Kedves kollégák, barátok!

Kellemes húsvéti ünnepeket és egészséget kívánok a magam és a szövetség nevében!

 

 

 

 

Már 30 2021

Szivattyúval segítettük a kárfelszámolást

Sárospatak belterületén, a Szondy György utcában a levonuló árhullám hatására mezőgazdasági földterületet öntött el a víz. A kárelhárításban szövetségünk egyik szakembere is közreműködött, illetve saját szivattyúval is segítettük a károk felszámolását.

Már 15 2021

Március 15 Nemzeti ünnepünk

1848 március 15. a Forradalom és szabadságharc kezdete, melyhez hozzátartozik

a NEMZETI DAL Petőfi Sándor verse.

nemzeti dal

Az 1848–1849-es forradalom és szabadságharc Magyarország újkori történetének egyik meghatározó eseménye, a nemzeti identitás egyik alapköve. Társadalmi reformjaival a polgári átalakulás megindítója, önvédelmi harcával a nemzeti mitológia részévé vált. Szerves része volt az 1848-as európai forradalmi hullámnak, azok közül viszont lényegében egyedül jutott el sikeres katonai ellenállásig. Eredményességét mi sem mutatja jobban, mint hogy csak a cári Oroszország beavatkozásával lehetett legyőzni, amelynek soha ekkora hadserege addig nem járt még külföldön.Gyakorlatilag az 1848-1849-es harc a magyar nemzet történetének leghíresebb háborús konfliktusa is egyben.

Ebben az évben rendhagyó módon szívünkben ünnepeljük a márciusi ifjakat.

 

Régebbi bejegyzések «