Meteorológia

Időjárás-előrejelzés Magyarország területére.
A portált üzemeltető cég – különböző neveken- 15 éve működik, 1990-óta dolgozik a meteorológiai szakmában, kizárólag magántőkével. Munkájuk döntően nagy részben rövid- és középtávú (0-12 napos) folyamatosan frissülő időjárás-előrejelzések készítéséből áll, kiemelt figyelmet fordítva az élet- és vagyonbiztonságra.

Időjárás-előrejelzés Magyarország területére.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat a köz szolgálatában töltött több, mint 135 év során mindig arra törekedett, hogy a lehető legjobb meteorológiai, levegőkörnyezeti információkkal szolgáljon mindenkinek, így Önnek is. Ezen az oldalon megtalálja mindazt, ami a hátterében áll a megbízható meteorológiai információk előállításának: az intézmény hagyományai, szervezeti felépítése, tevékenységének sokszínűsége, a tudományos munka jellege és eredményessége.

A honlapon szereplő adatok hitelessége az oldal amatőr volta miatt nem garantálható, az itt megjelenő mérések kizárólag a tájékoztató jellegűek. Az oldal szerzője semmilyen felelősséget nem vállal az adatok pontatlanságából eredő károkért, vagy az előrejelzés bármely okból történő elmaradásából eredő károkért.

Az oldal azért jött létre, hogy 15 napos, középtávú meteorológiai előrejelzést adjon, mely egyedülálló a weben. Az előrejelzés nem hivatalos, így a használatából eredő károkért a portál üzemeltetője felelősséget nem vállal.

Az Országos Vízjelző Szolgálat naponta összegyűjti, feldolgozza és közreadja Magyarország folyóinak vízjárását jellemző hidrológiai és vízgyűjtőterületeinek hidrometeorológiai viszonyait jellemző meteorológiai adatokat, valamint a hajózható folyók gázlóviszonyait. Előrejelzi a vízjárás, jégjárás várható alakulását a folyókon, s árvíz idején működteti az árvízjelző szolgálatot. Lebonyolítja a napi hidrológiai adatcserét a Duna menti országokkal a Duna Bizottság ajánlásának megfelelően.

Magyarországi folyók árvízi vízállásai 
Az Országos Vízügyi Informatikai Szolgálat közhasznú feladatai közé tartozik Magyarország vízügyi helyzetével kapcsolatos információk gyűjtése és publikálása, országos adatátviteli hálózat, informatikai infrastruktúra és az adatbázis környezet üzemeltetése, fenntartása

Hidrológiai és hidrometeorológiai tájékoztatás és előrejelzés
Az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság a vízgazdálkodás és a vízügyi igazgatás területi szerveként 10 290 km2 területen, mint önállóan gazdálkodó központi költségvetési szerv, vízgyűjtőre szervezve működik. Illetékességi területe vízrajzilag a Tisza jobb oldali vízgyűjtőjének egy részére terjed ki, és a Tisza ide eső közvetlen vízgyűjtő területén felül magába foglalja a Bodrog, Sajó, Hernád folyók és a Bódva, Ronyva vízfolyások magyarországi, a Tarna, az Eger, a Laskó és a Takta egész vízgyűjtő területét. Kelet-Szlovákiai folyók aktuális vízállásai.