«

»

szept 16 2021

Biztonság Napja 2021

2021. szeptember 15-én Sátoraljaújhelyben sikeresen lezajlott a Biztonság Napja c. rendezvény, mely idén hetedik alkalommal került megrendezésre. A program helyszínéül Sátoraljaújhely Város Rendezvénytere szolgált. A rendezvény szirénaszóval indult, majd Meggyesi Benjámin – Egy tűzoltó élete című versét hallgathatták meg a jelenlévők.  A rendezvényt Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely Város polgármestere nyitotta meg, aki beszédében elmondta, hogy a biztonság, melyben nap, mint nap élünk szinte természetes számunkra, de ahhoz ez így lehessen szükség van a rendvédelmi szervek valamennyi dolgozójának az összehangolt és áldozatos munkájára.  A megnyitón Kohánka István nyá. mk. pv. ezredes, szövetségünk elnöke kihangsúlyozta a jelen lévő ifjúság rendkívül fontos szerepét a rendvédelmi szervek állományának utánpótlásában. A megnyitó után honvédelmi-, katasztrófavédelmi-, rendőrségi- és egészségügyi statikus bemutatókra került sor.

Honvédelmi Nap címmel a honvédelmet népszerűsítő ügyességi és fegyver-technikai bemutatókat tekinthettek meg 4. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda közreműködésével, illetve a Polgármesteri Hivatal mögött a Hajnal úti parkolóban a sportlövészet iránt érdeklődőknek air-soft lövészetre nyílt lehetőség, valamint játékos párbajtőr versenyen is részt vehettek a Polgármesteri Hivatal mögött.

A biztonsággal összefüggésben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Területi Tűzmegelőzési Bizottság részéről tűzmegelőzési, a Borsod Abaúj Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság részéről bűn-és balesetmegelőzési, a 4. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda közreműködésével honvédelemi, a Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön részéről büntetés-végrehajtási statikus bemutatók voltak megtekinthetőek a Főtéren felállított sátrakban.

„Ments életet!” címmel elsősegély-nyújtási ismereteket mutattak be a Sátoraljaújhelyi Mentőállomás, illetve a Magyar Vöröskereszt Zemplén Területi Szervezetének munkatársai. A rendezvény folyamán ingyenes vércukor- és vérnyomásmérésre is lehetőség nyílt.

12:00 órától a Polgármesteri Hivatal mögött a Hajnal úti parkolóban közlekedési baleseti szituációs gyakorlatra kerül sor a Tűzoltóság, a Rendőrség és a Mentőszolgálat erőinek közreműködésével.

A szerzőről

Szerkesztő