«

»

Júl 09 2021

Táborból jelentjük

Tovább folytatódik a Honvédelmi Sportszövetség támogatásával megszervezett “Zempléni Erők” nevezetű Honvédelmi Tábor. A tábor második napján a gyerekek a reggeli rutin feladatok elvégzése után (ébresztő, reggeli torna, reggeli, szoba ellenőrzés) birkózó edzésen vettek részt, melyet ebéd követett. Az ebéd utáni csendespihenő befejeztével estig tartó programsorozatban lehetett részük, melynek során részletesen megismerkedhettek a Magyar Honvédséggel.

Betekintést nyerhettek a Honvédség által végzett feladatokba, megismerhették a szerkezeti felépítését, bővíthették egészségügyi ismereteiket, továbbá katonai testnevelésben, valamint alaki felkészítésben volt részük.
A nap bográcsozással és szabadfoglalkozással ért véget.

A harmadik nap a fizikai aktivitás került előtérbe. A résztvevők egyik része a délelőtt folyamán kirándulást tett a Zemplénben, mely a Pálháza-Kőkapu szakasz teljesítését jelentette természetesen gyalog. A gyalogtúra során térképészeti, valamint tájékozódási ismereteiket is bővíthették a gyerekek. A résztvevők másik része ellátogatott a sátoraljaújhelyi Köztemetőben található Hősök Temetőjébe, ahol az itt nyugvó Miklósy Lajos honvéd tábornok sírjának gondozását végezték el. A táborba visszaérkezve került sor a vacsora elfogyasztására, melyet fagyizással egybekötött városnézés követett.

A negyedik nap délelőttjén a gyerekek ifjúságvédelmi felkészítésben részesültek, melyet Iglai Lajos nyá. r. alezredes, a Sátoraljaújhelyi Járás Polgárőrség koordinátora tartott. Az előadás során a gyerekek megismerhették többek között a kerékpárral történő helyes közlekedést, illetve a nyári szünidő alatt rájuk leselkedő veszélyeket. A délután folyamán a Határtalan Magyar Kultúránkért Sátorelő Íjász Klub Hagyományőrző és Sport Egyesület közreműködésével íjászatra került sor, melyet sorgyakorlatok, akadályverseny és játékos feladatok követtek. A nap vacsorázással, szabadfoglalkozással, majd villanyoltással zárult.

A szerzőről

Szerkesztő