«

»

nov 15 2011

KATASZTRÓFAVÉDELMI GYAKORLAT

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ezúton tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy 2011. november 21-én (hétfön) országos lakossági riasztó és tájékoztató gyakorlattal egybekötött polgári védelmi mozgósítási gyakorlatra kerül sor.

A gyakorlat során a hivatásos katasztrófavédelmi szerv a nap folyamán több alkalommal fiktív katasztrófahelyzetröl szóló közérdekü közleményeket tesz közzé a médiatörvény rendelkezései alapján, a közérdekü és a jelentös befolyásoló erejü médiaszolgáltatók bevonásával. A fiktív helyzet következtében Magyarországon óvintézkedések bevezetésére nem kerül sor, a lakosságnak semmilyen teendöje nincs!

A lakossági riasztó rendszer tesztelése céljából 18.00 órakor országszerte megszólalnak a légvédelmi szirénák. A riasztó eszközökön a katasztrófariadó jelzést hallhatják, amelyet 120 másodpercig tartó, váltakozó hangmagasságú folyamatos szirénahang jelez. Felhívjuk a figyelmet, hogy a lakosságnak a jelzés hallatán semmilyen teendöje nincs, az csak a rendszer próbáját szolgálja!

Kérjük, a gyakorlat miatt ne telefonáljanak! A gyakorlattal kapcsolatban további információk a http://baz.katasztrofavedelem.hu honlapon olvashatók.

A szerzőről

admin