«

»

aug 02 2011

A -Polgári Védelemben- címmel kiállítás nyílt a Sátoraljaújhelyi Büntetés-végrehajtás Múzeumában

A Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön által fenntartott Büntetés-végrehajtás Múzeumi Kiállítóhelye, a Sátoraljaújhelyi Polgári Védelmi Iroda, Sátoraljaújhely Város Önkormányzata Hivatásos Tüzoltósága, a Zemplén Térségi Katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség, valamint az Eötvös József Börtönügyi Egyesület augusztus-szeptember hónapban ideiglenes kiállítás keretében mutatja be -Polgári Védelemben- címü kiállítását.
Az ideiglenes tárlat a résztvevö szervezetek polgári és katasztrófa védelmi tevékenységét törekszik bemutatni, melyet az elmúlt évtizedekben a Sátoraljaújhely Város és környéke lakosságának érdekében fejtett ki. A rendezvénnyel az együttmüködö szervek Sátoraljaújhely Város 750. éves fennállásához kapcsolódó rendezvényhez kíván csatlakozni.

Az idöszaki kiállítás megnyitására 2011. augusztus 02-án 11.00 órától került sor. A kiállítást Lipták Attila mk. pv. ezredes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Igazgatója nyitotta meg.
A kiállítási téma idöszerüségéröl dr. Endrödi István a Magyar Polgári Védelmi Szövetség elnöke, és Kohánka István a Zemplén Térségi Katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség elnöke szólt.
A tárlat augusztus-szeptember hónapban tekinthetö meg. Az érdeklödö általános és középiskolák tanulói részére polgári védelmi szakemberek bevonásával rendkívüli osztályfönöki órák megtartására nyílik majd lehetöség.

Tóth Zsolt pv. alezredes
Sátoraljaújhelyi Polgári Védelmi irodavezető 

A szerzőről

admin