«

»

Júl 29 2011

Légi fotó a Hősök temetőjéről

2011.07.25-én 10:00 órakor a Hösök temetöjénél találkoztak azon civil szervezetek vezetöi, valamint a Quali-Top Kft. vezetöje Rinyu Ferenc akik elhatározták hogy, az elhunytak emlékét megörzik és sírjaikat ápolják.
Több projekt lezajlott már, két könyv is megjelent. A mostani összejövetel témája légi felvétel készítése a temetöröl, digitális alkalmazás megteremtése, regiszter alkotása és keresési lehetöség biztosítása.
A megérkezés után elökerült a robothelikopter a terepjáró autó belsejéböl mindenki rácsodálkozott, erre az md4-1000 típusú berendezésre amely rövid elökészítés után felszállt a magasba. Tekintetünkkel tudtuk követni a számítógépen és a levegöben is. Igen halkan repült, hiszen elektromos meghajtású berendezésröl van szó. A repülö szerkezet digitális képalkotó berendezést vitt magával elöször 40 méter magasságba, majd felrepült 150 méterre is közben a felvételeket a laptopon figyeltük hogy, minél tökéletesebb képek készüljenek a területröl. Ez a robothelikopter a katasztrófavédelemben is használatos eszköz felderítést, kutatást végez. A képeket a GIS raszter segítségével egy-egységgé lehet összeilleszteni meg lehet jeleníteni panoráma felvételkén.
A borús idö ellenére jó felvételek készültek és ezáltal is megörökítve a Hösök temetöjét. Ezúton is köszönetet mondunk Rinyu Ferencnek Quali-Top Kft. ügyvezetö igazgatójának az önzetlen segítségért.

Kohánka István nyá. mk. pv ezredes

A szerzőről

admin