«

»

Júl 29 2020

Megjelent a DAREnet projekt különszám

A Magyar Polgári Védelmi Szövetség részvételével már évek óta zajló DAnube river region Resilience Exhange network, (a Duna folyó régió ellenálló képesség tudásanyag-csere), röviden DAREnet EU-s Projekt az Európai Unió Duna folyó régiójában különböző tudományágakban támogatja az árvízvédekezésben résztvevő szervezeteket és szakembereket, hogy elmélyítsék, bővítsék kutatási, fejlesztési és innovációs együttműködésüket.

A Magyar Polgári Védelmi Szövetség közreműködésével eddig is jelentős erőfeszítések történtek a DAREnet projektben a hazai önkéntes hálózati lehetőségek, a humán erőforrás, a kiképzés, felkészítés és a lakosság tájékoztatás módszereinek fejlesztésében, az önkéntes művelet támogató kapacitások felmérésében, eredménytermékek publikációs lehetőségeiben.

A megújult Polgári Védelmi Szemle külön kiadványa három fő gondolatkör publikációinak ad megjelenési lehetőséget. Egyrészt a DAREnet projekt kutató munkájának tudományos termékei, másrészt a Magyar Polgári Védelmi Szövetség székhelyén több társszervvel együtt a Magyar Tudomány Ünnepe jegyében Magyarország NATO tagságának 20., a Genfi Egyezmények ratifikálásának 30. évfordulója alkalmából szervezett tudományos konferencia  előadásai, harmadrészt pedig az MPVSZ tudományszervező munkája során meghirdetett publikálási lehetőségre beküldött lektorált írásművek töltik meg a folyóiratot, biztosítva a polgári védelem általános témaköréhez kapcsolódva is annak strukturált sokszínűségét.

 

Tóth Zsolt, szövetségünk alelnöke is hozzájárult a projekt sikeréhez az alábbi című cikkel: “CODE VDIC, az Önkéntes Katasztrófavédelmi Beavatkozó Kapacitás Együttes Fejlesztése project,mint a rugalmas válaszreagálás fejlesztés eszköze”

A különszám elérhető: http://www.mpvsz.hu/letoltes/document/download.php?id=298-pvszemle-xiii-evf-darenet-kulonszam-2020

A szerzőről

Szerkesztő