«

»

máj 20 2010

Lakosságtájékoztatási előadás Sátoraljaújhelyben

A Sátoraljaújhely Városi Könyvtára, a Zemplén Térségi Katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség, valamint a Sátoraljaújhelyi Polgári Védelmi Iroda szervezésében 2011. május 19-én ismeretterjesztö elöadás megtartására került sor “A világ nagy ipari katasztrófáinak hatásai az emberi életre” címmel.
A meghívott elöadó Dr. Földi László mk. alezredes, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Bolyai János Hadmérnöki Kar Általános Dékánhelyettese volt. Az intézmény képviseletében jelen volt Dr. Grósz Zoltán nyá. ezredes a Vegyi-, és Katasztrófavédelmi Intézet Igazgatója, valamint Dr. Pellérdi Rezsö Katasztrófavédelmi Tanszék vezetöje.
A rendezvénynek Sátoraljaújhely Város Polgármesteri Hivatal Díszterme adott otthont.
A zsúfolásig telt teremben Sátoraljaújhely lakossága széles körben képviseltette magát, ezen túl a helyi rendvédelmi szervek, civil szervezetek, munkahelyi polgári védelmi szervezetek vezetöi és tagjai is jelen voltak.

A rendezvényen részt vett Lipták Attila mk. pv. ezredes a Borsod – Abaúj – Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Igazgatója is, aki a szakmai program második részében tájékoztatást adott megyénk veszélyeztetettségéröl, valamint felhívta a figyelmet a veszélyhelyzetben történö fontosabb tudnivalókra, magatartási rendszabályokra.

Az elöadás végén konzultációra került sor, melynek keretében a lakossági kérdésekre válaszoltak az elöadók.

A szerzőről

admin