«

»

aug 05 2019

Kiképzőbázis átadás Kovácsvágáson

2019. augusztus 3-án Kovácsvágás településen sor került az első polgári védelmi kiképző bázis átadására.

A bázison az önkéntes polgári védelmi szervezetek tagjainak felkészítése és kiképzése zajlik majd. A bázis a Magyar Polgári Védelmi Szövetség és Kovácsvágás önkormányzatának közös ötletéből, a Belügyminisztérium pályázatának segítségével épült meg. Az átadási ceremónián Sándor Endre polgármester Úr köszöntője után Dr. Hoffmann Imre közfoglalkoztatásért és vízügyért felelős helyettes államtitkár Úr mondott beszédet. Beszédében kihangsúlyozta a beruházás fontosságát. Az államtitkár urat követően Lipták Attila tű. dandártábornok Úr, a Borsod- Abaúj- Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója elismerő szavakkal illette a  beruházást, valamint kihangsúlyozta az önkéntes szervezetek bevonásának fontosságát.

Az átadást és a nemzeti színű szalagot Dr. Hoffmann Imre helyettes államtitkár Úr, Sándor Endre polgármester Úr, Dr. Endrődi István elnök Úr és Lipták Attila igazgató Úr vágták át.

A Zemplén Térségi Katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség részéről az átadáson jelen volt Kohánka István, a szövetség elnöke és Tóth Zsolt, a szövetség alelnöke is, valamint Tóthné dr. Galambos Andrea járási hivatalvezető asszony is.

A szerzőről

Szerkesztő