«

»

máj 02 2019

Ismét a sátoraljaújhelyi diákok nyerték a versenyt

A verseny a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Magyar Polgári Védelmi Szövetség szervezésében került megrendezésre 2019. április 27-én Budapesten, a Városligetben az Országos Rendőr- és Tűzoltónapon.

A verseny menetét és szabályait dr. Petró Tibor ny. pv. alezredes ismertette, majd Jackovics Péter tűzoltó ezredes, a HUNOR hivatásos mentőszervezet vezetője nyitotta meg a rendezvényt.

 

Dr. Endrődi István tűzoltó ezredes, a Magyar Polgári Védelmi Szövetség elnöke elismerte a fiatal versenyzők eredményeit és megköszönte a felkészítő tanárok és kollégák közreműködését.

A csapatokat tizenkét állomásos feladatsorozat fogadta a versenyen. Nyolc feladatot kötelezően, míg négyet ajánlottan kellett végrehajtani.

A sátoraljaújhelyi diákok hasonlóan a tavalyi évhez kiválóan szerepeltek, hiszen mindkét kategóriában magabiztosan szerezték meg az első helyet.

 

Általános iskolás csapatok helyezése:

  1. helyezett: Petőfi Sándor Református Általános Iskola csapata
  2. helyezett: Gárdonyi Géza Általános Iskola csapata
  3. helyezett: Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola csapata

Középiskolás csapatok helyezése:

  1. helyezett: Zemplén Térségi Katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség csapata
  2. helyezett: Vajda Péter Evangélikus Gimnázium csapata
  3. helyezett: Petőfi Sándor Gimnázium csapata

A tanulók névsora:

Sáfrányos Márk, Bajzáth Róbert, Széll Dominik, Turcsány Zalán, Timkó Bence, Jarecsni Panni, Leskó Kornél, Nagy Gréta, Sárosi Szabolcs

 

A felkészítők:

Mészáros Csaba, a Petőfi Sándor Református Általános Iskola igazgatója,

Tóth Zsolt tü. alezredes, sátoraljaújhelyi katasztrófavédelmi megbízott

 

A rendezvényt Jackovics Péter tűzoltó ezredes és Dr. Endrődi István tűzoltó ezredes urak zárták le, búcsúzóul gratuláltak a feladatok sportszerű, balesetmentes végrehajtásért.

A szerzőről

Szerkesztő