«

»

ápr 16 2019

Megyei Ifjúsági Katasztrófavédelmi Verseny

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezésében került megrendezésre 2019. április 04-én Varbó településen a megyei ifjúsági katasztrófavédelmi verseny.

Idén Török Dezső, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke és Üveges Géza, Varbó polgármestere köszöntötte a résztvevőket, majd őket követte Lipták Attila tűzoltó dandártábornok, megyei katasztrófavédelmi igazgató, aki a tavalyi év sikereit felidézve buzdította a versenyzőket.

A versenyzőknek tűzvédelmi, elsősegély-nyújtási, iparbiztonsági, árvízvédelmi, lakosságvédelmi, KRESZ és tájékozódási, valamint RSOE ismeretekből kellett számot adniuk. A magyar csapatok mellet szlovák vendégek is részt vettek a versenyen.

A verseny tétje nagy volt, hiszen az általános és középiskolai kategória nyertesei jogosultságot szereztek arra, hogy az országos döntőn képviseljék Borsod-Abaúj-Zemplén megyét.

A versennyel az általános és középiskolai kategória nyertesei jogosultságot szereztek arra, hogy az országos döntőn képviseljék Borsod-Abaúj-Zemplén megyét.

Eredmények:

Általános iskolás csapatok helyezése:

  1. helyezett: a Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola (Edelény) „PARÁZS” csapata;
  2. helyezett: a ZÁKLADNÁ SKOLA HANISKA (Kosice) „MÚDRE VCELY“ csapata;
  3. helyezett: Hejőbábai Zrínyi Ilona Általános Iskola „MÓKUSOK” csapata;
  4. helyezett: a Szerencsi Rákóczi Zsigmond Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény „SZEREFI” csapata;
  5. helyezett: a Hegyközi Nyelvoktató Szlovák Nemzetiségi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola (Pálháza) „ARANYKÉZ” csapata.

Középiskolás csapatok helyezése:

  1. helyezett: a Tokaji Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium „TŰZHÁNYÓK” csapata;
  2. helyezett: a Miskolci Szakképzési Centrum Mezőkövesdi Szent László Gimnázium, Közgazdasági Szakgimnázium és Kollégium „TORNÁDÓ” csapata;
  3. helyezett: a Gomba Levente Gimnázium (Putnok) „LE FAX” csapata;
  4. helyezett: a Szerencsi Szakképzési Centrum Sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája „KLG” csapata.

Ezúton is gratulálunk a verseny valamennyi résztvevőjének az elért eredményükhöz!

A szerzőről

Szerkesztő