«

»

okt 11 2010

ZMNE hallgatók szakmai gyakorlata Sátoraljaújhelyben

Sátoraljaújhely Helyi Védelmi Bizottsága, a Zemplén Térségi Katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség, valamint a Sátoraljaújhelyi Polgári Védelmi Iroda az elmúlt idöszakban jó szakmai kapcsolatot épített ki a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Védelmi Igazgatási Tanszékével.
A tanszék oktatói és hallgatói több alkalommal elöadást tartottak a térségben szervezett védelmi igazgatási felkészítéseken, melyeket a polgármesterek, a polgári védelmi alegységek és a tanulóifjúság részére szerveztünk.

Ennek keretében Irodánk 2010. október 4-6. között Sátoraljaújhelyben szervezett ár-és belvízi védekezéssel kapcsolatos szakmai gyakorlat levezetésében nyújtott segítséget.

A Védelmi Igazgatási Tanszék hallgatói Dr. Hülvely Lajos tanszékvezetö vezetésével elöször Felsözsolcán tekintették meg az újjáépítés helyzetét, majd Sátoraljaújhelybe érkezésük után a város nevezetességeivel ismerkedtek.

A második napon elöadásokra került sor a sátoraljaújhelyi Városháza Dísztermében.
A 2010. május – június közötti idöszakban az árvízi védekezésben résztvevö rendvédelmi szervek vezetöi a térségünkben történt árvízi védekezés tapasztalatait ismertették.
Az elöadások után a gyakorlaton résztvevök Sátoraljaújhelyben, Mikóházán és Pálházán tekintették meg a védekezés helyszíneit, valamint Széphalomban megkoszorúzták Kazinczy Lajos 1848-as honvédtábornok és aradi vértanú szobrát, majd látogatást tettek a Magyar Nyelv Múzeumában.

A zárónapon, október 06-án az ÉKÖVIZIG Sárospataki Szakaszmérnökségének közremüködésével a Felsöberecki szivattyúházat és mértékadó vízállásméröt, valamint a Cigánd-Tiszakarádi árvízi tározót tekintették meg.

A rendezvény zárásaként a hallgatók látogatást tettek a Zemplén Kalandparkban.

A szakmai gyakorlat összegzéseként fogalmazódott meg, hogy a rendezvény sikeresen hozzájárult a hallgatók szakmai ismereteinek további bövítéséhez és a szervezetek további együttmüködéséhez.

A szerzőről

admin