«

»

jan 23 2019

Falugondnoki felkészítés Vilyvitányban

Vilyvitányban került sor 2019. január 22-én a Sátoraljaújhelyi járás illetékességi területéhez tartozó települések falugondnokainak katasztrófavédelmi továbbképzésére. A felkészítést Tóth Zsolt tű. alezredes sátoraljaújhelyi katasztrófavédelmi megbízott tartotta.

 

 

 

 

A felkészítésen a megjelentek hasznos információkat hallhattak az elmúlt időszakban bekövetkezett jogszabályi változásokról, a rendkívüli téli időjárásból adódó települési feladatokról, a szabadtéri tűzesetek megelőzéséről.

A jelenlévők módszertani felkészítést kaptak a civilizációs és egyéb eredetű katasztrófák, veszélyhelyzetek megelőzésére, az elhárításra és a helyreállítás során jelentkező feladatok végrehajtására, továbbá bekövetkezés esetén a káros következmények lehető legkisebbre csökkentéséről. Továbbá felkészítést kaptak a rendkívüli téli és tavaszi időjárás esetén végrehajtandó katasztrófavédelmi, polgári védelmi feladatokra.

A felkészítésen jelen volt Iglai Lajos nyá. r. alezredes, a Sátoraljaújhelyi járás polgárőr koordinátora és Novodomszki János zászlós, a 4. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda munkatársa is, akik rövid tájékoztatást nyújtottak elsőként a járásban, településen jelentkező polgárőri tevékenységekről, majd az önkéntes toborzás helyzetéről hallgattak meg rövid tájékoztatást a jelenlévők.

A szerzőről

Szerkesztő