«

»

nov 26 2018

„Honvédelmi nevelés a sport látószögéből” címmel konferenciát rendezett

2018. november 22-én

A MAGYAR TECHNIKAI ÉS TÖMEGSPORTKLUBOK ORSZÁGOS SZABADIDŐSPORT SZÖVETSÉGE a budapesti Milton Friedman Egyetemen és a Honvédelmi Sportszövetség támogatásával, a Honvédelmi Minisztériummal együttműködve konferenciát rendezett.

A konferenciára Budapesten került sor, melyen Kohánka István ny. pv. ezredes a ZTKPVSZ elnöke képviselte a Szövetségünket.

Az érdeklődésre jellemző létszám – mint kiderült – több, mint 430 fő volt.

A bevezető előadást Professzor dr. Borbély Attila az MTTOSZ elnöke tartotta. A sport, az egészség, a honvédelmi nevelés fontosságát és időszerűségét hangsúlyozta.

A köszöntőt Dr. Szatmári Péter Rektor Úr tartotta.

Az első előadó Dr. Simicskó István Kormánybiztos Úr, a honvédelem fontosságáról és társadalmi szükségességéről tartott előadást.

Erdélyi Lajos HM helyettes államtitkár Úr, a Minisztérium feladatairól, mint állami feladatkörről szólt, kiemelte a kadét programot.

Széles Ernő ny. dandártábornok Úr a MATASZ elnöke a nemzetközi tapasztalatokról tartott előadást.

Dr. Hatala József ny. altábornagy Úr a Magyar Autóklub szerepéről, a képzés elősegítéséről tartott érdekes beszámolót.

Gergely István olimpiai bajnok Úr és Terba Attila őrnagy Úr az E-sport a honvédelmi nevelésben címmel látványos és érdekes bemutatót tartottak.

A délutáni időszakban szekcióülésekre került sor, én a Honvédelmi sportok, kadét program, sportlövészet programban voltam érdekelt.

Nagyon sok kérdés, felvetés és párbeszéd hangzott el. Felszólalásomban bemutattam a Zemplén Térségi Szövetségünk eredményeit, a honvédelmi, a sport és hazafias nevelésben elért sikereinket. Segítséget kértem a közösségi tér kialakítására, valamint a lövészet tárgyi és személyi feltételeinek kialakításához.

Úgy gondolom eredményes, hasznos volt a konferencia, remélem ennek nyoma lesz térségünkben is.

Lejegyezte: Kohánka István ny. pv. ezredes, a ZTKPVSZ elnöke.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A szerzőről

Szerkesztő