«

»

nov 01 2018

170 éves a Magyar Honvédség

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Zemplén Térségi Katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség közreműködésével sikerült megszervezni, hogy a Honvédelmi Minisztérium, a Honvédelmi Minisztérium Hadtörténet Intézet és Múzeum által ez évben útjára indított „170 éves a Magyar Honvédség” című időszaki kiállítás 2018. október 31-től Sátoraljaújhelyben a Petőfi Irodalmi Múzeum – Kazinczy Ferenc Múzeumában is megtekinthető legyen.

A kiállítás megnyitójára 2018. október 31-én 14.00 órától került sor, melyen Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely város polgármestere és Ringer István, a Petőfi Irodalmi Múzeum – Kazinczy Ferenc Múzeum igazgatója köszöntötte a megjelenteket.

A kiállítást Demeter Ervin, Borsod-Abaúj-Zemplén megye Kormánymegbízottja nyitotta meg.

A megnyitót követően a honvédelemmel kapcsolatos konferencia megtartására került sor.

Elsőként Oláh Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Levéltár Sátoraljaújhelyi Fióklevéltár igazgatója előadását halhattuk „Ordódy Kálmán sátoraljaújhelyi tevékenységéről”, majd őt követte Majoros Judit, a Zempléni Múzeum igazgatójának „A szerveződő felső-tiszai hadtest első katonai sikereiről” szóló előadása. Godzsák Attila sátoraljaújhelyi történész a „Zempléni honvédek a XX. század első felében” címmel szólalt fel, majd a konferenciát Fazekas György alezredes, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Védelmi Bizottság Titkárának „Korunk Honvédei” című előadása zárta.

A kiállítás 2018. november 11-ig látható Sátoraljaújhelyben a Petőfi Irodalmi Múzeum – Kazinczy Ferenc Múzeumában, melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk.

A szerzőről

Szerkesztő