«

»

okt 20 2018

Megújító nemzeti minősítő gyakorlaton a Zemplén Mentőcsoport

Erdőhorváti településen 2018. október 18-án került megszervezésre a megújító nemzeti minősítő gyakorlat a Bodrog, Bodrogköz és Zemplén mentőcsoportok részére.

Sátoraljaújhelyben 2013. október 24-én alakult meg a Zemplén Mentőcsoport 22 fő önkéntessel. A mentőcsoport a Zemplén Térségi Katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség, a Sátoraljaújhelyi és Dohánygyári Önkéntes Tűzoltó Egyesület, és az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Pálháza tagjaiból tevődött össze. Létrehozásának célja volt a természeti, civilizációs és egyéb eredetű katasztrófák, veszélyhelyzetek megelőzése, az elhárítás és helyreállítás során jelentkező polgári védelmi feladatok végrehajtása.

A mentőcsoport rendszerbeállító gyakorlatára 2013. november 21-én került sor, míg nemzeti minősítést 2014. május 17-én a Hernád folyón végrehajtott árvízi védekezési munkálatai során szerzett.

 

A megújító nemzeti minősítő gyakorlaton járásunkból a mentőcsoport részeként a Zemplén Térségi Katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség, a Sátoraljaújhelyi és Dohánygyári Önkéntes Tűzoltó Egyesület, az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Pálháza, a Kovácsvágási Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület, valamint az Alsóberecki Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai vettek részt.

A gyakorlat során a Zemplén Mentőcsoport a minősítési követelményeknek és elvárásoknak maradéktalanul megfelelt, ezzel újabb 5 évre nemzeti minősítést szerzett.

 

A szerzőről

Szerkesztő