«

»

ápr 07 2018

Ez éven is sátoraljaújhelyi diákok nyerték a versenyt

 

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezésében került megrendezésre 2018. április 05-én Halmaj településen a megyei ifjúsági katasztrófavédelmi verseny. Elsőként Demeter Ervin, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja köszöntötte a versenyzőket, majd Tóth József, Halmaj polgármestere nyitotta meg a rendezvényt.

A versenyzőknek tűzvédelmi, elsősegély-nyújtási, iparbiztonsági, árvízvédelmi, lakosságvédelmi, KRESZ és tájékozódási, valamint RSOE ismeretekből kellett számot adniuk. A magyar csapatok mellet szlovák vendégek is részt vettek a küzdelemben. Az időjárás kegyeibe fogadta a versenyzőket, hiszen szikrázó napsütésben töltötték a délelőttöt.

A verseny tétje nagy volt, hiszen az általános és középiskolai kategória nyertesei jogosultságot szereztek arra, hogy az országos döntőn képviseljék Borsod-Abaúj-Zemplén megyét.

A sátoraljaújhelyi diákok hasonlóan a tavalyi évhez kiválóan szerepeltek, hiszen mindkét kategóriában magabiztosa szerezték meg az első helyet.

 Általános iskolás csapatok helyezése:

  1. helyezett: Petőfi Sándor Református Általános Iskola „SZÜRKEFARKASOK” csapata (Sátoraljaújhely)
  2. helyezett: a Základná škola, Veľká Ida (Veľká Ida) „IDANSKÍ  ZÁCHRANÁRI“ csapata
  3. helyezett: Hejőbábai Zrínyi Ilona Általános Iskola „MÓKUSOK” csapata
  4. helyezett: a Borsodi Általános Iskola (Edelény) „TUDORKA” csapata
  5. helyezett: a Zempléni Árpád Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola (Tállya) „KATASZTRÓFA KOMMANDÓ” csapata

Középiskolás csapatok helyezése:

  1. helyezett: Zemplén Térségi Katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség „PRÉRIFARKASOK” csapata (Sátoraljaújhely)
  2. helyezett: a Miskolci Szakképzési Centrum Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakgimnáziumának „FERENCZI” csapata
  3. helyezett: az Ózdi SZC Surányi Endre Szakgimnázium, Szakközépiskolájának és Kollégiumának (Kazincbarcika) „FORGÁCSOLÓK” csapata
  4. helyezett: a Miskolci Szakképzési Centrum Mezőcsáti Gimnáziumának és Szakképző Iskolájának „TISZAIAK” csapata

Az RSOE (Rádiós Segélyhívó és Információs Országos Egyesület) különdíjjal jutalmazta a legjobb teszteredményt elérő általános és középiskolás csapatot, melyet a Petőfi Sándor Református Általános Iskola (Sátoraljaújhely) „SZÜRKEFARKASOK” csapata, valamint a Zemplén Térségi Katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség  (Sátoraljaújhely) „PRÉRIFARKASOK” csapata nyer el.

A Zemplén Térségi Katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség különdíját, a kiemelkedő elméleti felkészülés elismeréseként a Základná škola, Veľká Ida „IDANSKÍ  ZÁCHRANÁRI“ csapatának adta át Bányácski Árpád szövetségünk képviseletében.

A rendezvényt Lipták Attila tűzoltó dandártábornok, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója zárta be, beszédében értékelte a csapatok kiváló teljesítményét.

 

 

 

 

 

 

A szerzőről

Szerkesztő