«

»

dec 17 2009

Egészségügyi képzés Zemplén fôvárosában

A Zemplén Térségi Katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség, valamint a Sátoraljaújhelyi Polgári Védelmi Iroda szervezésében 2009. december 14-15-én egészségügyi felkészítésre került sor a Zemplén Kalandpark teljes személyi állománya részére a Sátoraljaújhelyi Polgármesteri Hivatalban.
A rendezvényt Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely polgármestere, valamint Kohánka István, a ZTKPVSZ elnöke nyitotta meg. A felkészítés célja volt, hogy a dolgozók szélesebb kör? ismeretekkel rendelkezzenek az elsôsegélynyújtás területén.
A felkészítés alkalmával került sor egy darab félautomata defibrillátor átadására, mely a Zemplén Kalandpark orvosi szobájában kerül majd elhelyezésre. Az eszközt Szövetségünk közösen a Polgári Védelmi Irodával az Önkormányzati Minisztériumtól elnyert pályázati forrásból vásárolta.
A szakmai felkészítést Gógh András, a Sátoraljaújhelyi Mentôállomás vezetôje és munkatársai végezték. A résztvevôk megtanulták a defibrillátor használatát, illetve az újraélesztési és a különféle sérültellátási módszereket.
Az egészségügyi képzéssel csökkenthetô azon események száma, melyek tragédiával végzôdhetnek. Egy hirtelen halál bekövetkezésekor a defibrillátor alkalmazásával vitathatatlanul nagyobb esélye van az érintettnek a túlélésre.
A Szövetség és a Polgári Védelmi Iroda egyik legfontosabb célja az állampolgárok biztonságérzetének növelése. Ezzel a megvalósított programmal a két szervezet hatékonyabban tud segítséget nyújtani az idelátogatók, valamint a térségünkben élô lakosság számára egyaránt.

A szerzőről

admin