Monthly Archive: 2020. december

dec 29 2020

Boldog Új évet kívánunk!

Boldog új évet és jó egészséget kíván a Zemplén Térségi Katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség!

dec 23 2020

Technikai fejlesztések

Sikeres pályázatnak köszönhetően új technikákkal bővült szövetségünk eszköztára. A BM OKF által benyújtott KEHOP 1.6.0-15-2016-00017 azonosítószámú, „Önkéntes mentőszervezetek fejlesztése és felkészítése” című projekt keretében szövetségünknek sikerült szert tennie 1 db quad járműre, valamint 1 db utánfutóra. Az új technikai eszközöknek köszönhetően szövetségünk még hatékonyabban tud majd fellépni egy esetleges katasztrófahelyzet során.  

dec 17 2020

Karácsony a szeretet Ünnepe

Tisztelt tagjaink, partnereink, kollégáink! Az esztendő vége felé járunk, ekkor szoktunk találkozni, beszélgetni, ünnepelni. Ez az év rendkívüli a korona vírus járvány miatt, a találkozásunk talán egy későbbi alkalommal jön létre. Most ezúton szeretném megköszönni mindenkinek a munkáját, támogatását. Mindenkinek kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok a magam és Zemplén Térségi Katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség nevében.

dec 04 2020

Egy szelet a történelmünkből

    Az I. világháborút követően a 20-as évek végére, a 30-as évek elejére a legtöbb európai országban megalakították az első állandó légoltalmi szervezeteket. A légoltalmi szervezetek szervezése kétféle módon történt, a szélesebb tömegekre támaszkodó társadalmi, valamint a hatósági intézkedéseket központi irányítására szolgáló szervek jellemzően egyidejűleg és párhuzamosan épültek ki. Magyarországon, a vezető európai államokhoz viszonyítva néhány …

Tovább… »